CELEBRATING SUMMER WITH 50% ON ALL POSTERS, USE VOUCHER SUMMER24, 49€

Ympäristökäytäntö

Ympäristökäytäntö

Ympäristönäkökohdat ovat tärkeitä Dear Samille. Kaikki julisteemme on painettu paperille, jolla on FSC:n (Forest Stewardship Council) ympäristömerkintä vastuullisesta metsätaloudesta ja EU-ympäristömerkki. Painotilamme ovat 100-prosenttisesti ilmastoneutraaleja, ja dearsam.com-julisteiden kaikella tuotannolla on Joutsenmerkki (EU-ympäristömerkkiä vastaava merkki). Kaikki ainutlaatuiset pakkauksemme ovat FSC MIX -sertifioituja, ja niiden valmistuksessa käytetään vain yhdistelmää kierrätettyjä materiaaleja ja/tai valvotuista lähteistä (Controlled Wood) peräisin olevia materiaaleja. Lähde: https://ic.fsc.org/en

Lisätietoja FSC:stä ja EU-ympäristömerkistä löydät alta.

//a.storyblok.com/f/56231/1000x668/eec6f907fa/paper-miljo-second.jpg

FSC:n merkintä vastuullisesta metsätaloudesta

FSC:n mukainen metsäsertifikaatti tarkoittaa, että metsämaata hoidetaan FSC:n metsästandardin mukaisten FSC:n periaatteiden ja kriteereiden mukaisesti. FSC-sertifioidussa metsätaloudessa otetaan huomioon ympäristöarvot ja sosiaaliset näkökohdat. Biologinen monimuotoisuus, ekologisesti arvokkaat ympäristöt ja muinaiset monumentit ovat suojeltuja. Metsätalouden työntekijöille on tarjottava turvalliset työolot työehtosopimusten mukaisesti. FSC:n valtuuttama asiantuntijaryhmä ottaa huomioon sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristönäkökohdat.

Lähde: FSC responsible forestry

FSC MIX

FSC:n Controlled Wood -standardin mukaan valmistajat voivat yhdistää FSC-sertifioitua materiaalia sertifioimattomaan materiaaliin valvotuissa olosuhteissa. Nämä tuotteet on merkitty FSC Mix -logolla. MIX-nimikettä käytetään myös tuotteissa, jotka sisältävät kierrätettyjen materiaalien seoksia. FSC:n Controlled Wood -standardi on lisä FSC:n jäljitettävyysstandardiin. Jäljitettävyysstandardi sisältää tiukat säännöt siitä, miten ja missä määrin yhdistämistä voi tapahtua. Yhdessä vaatimuksessa täsmennetään, että sertifioidun materiaalin on oltava peräisin valvotuista ja hyväksyttävistä lähteistä. Controlled Wood -standardia käytetään osoittamaan se.

Puutavara, jota ei hyväksytä FSC-merkittyihin tuotteisiin (alkuperä, jota ei voida hyväksyä):

  • laittomasti korjattu puutavara
  • puutavara, joka on korjattu rikkoen perinteisiä ja kansalaisoikeuksia
  • puutavara metsistä, joissa hoitotoimenpiteet uhkaavat suojeluarvoja
  • puutavara metsistä, jotka muunnetaan luonnontilasta tai osittaisesta luonnontilasta istutusmetsiksi tai muuhun käyttöön
  • puutavara metsistä, joihin on istutettu geneettisesti muunneltuja puita

Lähde: https://ic.fsc.org/en/what-is-fsc-certification/controlled-wood

//a.storyblok.com/f/56231/1000x668/7944ab62f1/paper-second-miljo-second.jpg

EU-ympäristömerkki – EU:n virallinen ympäristömerkki

EU-ympäristömerkki on tyypin 1 ympäristömerkki. Tuotteet, joille on myönnetty EU-ympäristömerkki, on tarkastettu elinkaarinäkökulmasta raaka-aineista jätteisiin. Näiden tuotteiden on täytettävä tiukat ympäristö-, toiminnalliset ja laatuvaatimukset. Vaatimustasoa nostetaan jatkuvasti.

Lähde: http://www.euecolabel.eu/

loading
loading
loading
loading
loading